Hoosier

Hoosier däck

Hoosier däck

Historien om Hoosier Racing Tire är en av en amerikansk dröm som går i uppfyllelse för två unga Indiana-entreprenörer som förvandlade en personlig vision till verklighet.

Det började i början av 1950-talet när Bob Newton, tillsammans med sin stödjande fru Joyce, började en framgångsrik racingkarriär på de små asfaltsbanorna i norra Indiana. 

Hoosier däck racing
hoosier däck

Började 1957

Bob, precis som många av hans medförare, var inte nöjd med att köra på gatudäck med sina begränsade dimensioneringsmöjligheter och hårda slitbanor. Det var under dessa tidiga dagar som Bob hade en vision om att tillverka sina egna däck speciellt designade för racing.

1957 bestämde sig Bob och Joyce för att börja tillverka sina egna racerdäck genom att trampa om gatudäcken med mjukare sammansättningar. De började sin verksamhet i en övergiven hästlada i South Bend, Indiana, och sålde sina däck till lokala förare. Hoosier-namnet valdes för deras företag för att återspegla ursprunget till Bobs racingrötter på de korta banorna i Mellanvästern, och den lila färgen som förkroppsligar Hoosier Tire-märket idag var anpassad från Bobs första racerbil.

Nya däck 1962

Även om återvinningsverksamheten hade vuxit till att bli mycket framgångsrik, visste Bob att framtida tillväxt skulle kräva specialbyggda, helt nya Hoosier däck. 1962, efter ett samtal med Mohawk Rubber på en återförsäljarkonferens, blev den drömmen verklighet. Det första specialbyggda racingdäcket följde snart och när Mohawk stängde sina dörrar 1978, öppnade The Newton’s sin egen fabrik, den första specifikt dedikerad till att tillverka racerdäck i Plymouth, Indiana. packages and web page editors.

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. 

Bob ledde aldrig på sina lagrar, och ledde Hoosier Tire Team in i NASCAR Winston Cup Series 1988. Under det första året på den högsta nivån av American Auto Racing tog Hoosier nio segrar samtidigt som de fick sin marqueevinst på Daytona 500 1989.

Hoosier däck

Andra däckfabrik

1992 tog Hoosier ytterligare ett djärvt steg och bestämde sig för att bygga sin andra däckfabrik som förberedelse för företagets återkomst till NASCARs Winston Cup-serie. Denna däckfabrik ägnades enbart åt tillverkningen av slanglösa radiella racerdäck. Företaget återvände till NASCAR 1994 och tog 11 pole positioner och fyra vinster. Samma radialdäcksteknologi är grunden för Hoosiers fortsatta framgångar inom SCCA, SOLO och Vintage Sports Car Racing.

Vid sekelskiftet slutförde Hoosier Tyre också ett massivt, flerårigt konsolideringsprogram och uppgraderingsprogram för anläggningar som samlade all tillverkningsverksamhet till ett komplex. 

2011 skapades ett partnerskap mellan Hoosier och Continental Tire där de två företagen skulle samarbeta för att producera och marknadsföra det officiella spec-däcket från Rolex Sports Car Series, ett program som varade i åtta år. Den 4 oktober 2016 köptes Hoosier Racing Tire av Continental Tyre.

Idag är Hoosier Racing Tire den största racerdäckstillverkaren i världen.

Hoosier däck har vuxit till att producera över 1000 olika typer av racerdäck. Företaget har sitt eget 300 mph testhjul; ett teknikcenter; toppmoderna, helt integrerade produktionsanläggningar och en högteknologisk blandningsanläggning. 

Den har integrerats i Continental Specialty Tyre Business Unit och fortsätter att sträva efter tillväxt, både nationellt och internationellt.

Med mer än 50 år inom racerdäcksbranschen har Hoosier etablerat sig som världsledande. Under den tiden har vi samlat en dedikerad och talangfull grupp människor som rutinmässigt tänker ”utanför boxen” för att lösa processproblem som är unika för tillverkning av racingdäck, material och racingblandningar.

Vi tror att våra gummiblandningstjänster, i kombination med vårt befintliga toppmoderna 4-rullade textilkalandreringssystem, kan vara en stor fördel för våra potentiella kunder.

Vi tillhandahåller även anpassad produktutveckling, testtjänster, sammansättningsformulering och specialdäcktillverkningstjänster som i hög grad kan gynna våra kunders produktutvecklingsinsatser.

Hoosier Racing Tire Corp. erbjuder sina kunder en komplett stab av gummi- och däckproffs, tillsammans med högspecialiserad utrustning utformad för att testa och bearbeta de olika materialen som används vid tillverkning av högpresterande racerdäck.

Depån

Hoosier däck Hoosier däck Hoosier däck Hoosier däck

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
    0
    Din varukorg